Search This Blog

Sunday, October 05, 2008

САД “испечати“ нови 700 милијарди долари ...

Само на светскиот финасиски џандар во лицето на САД му е дозволено да печати пари ... тие секојпат за да ги покријат огромните финасиски дупки посегаат по печатење на “свежи долари“ ... цехот го плаќаат сите економии ... особено оние најслабите ...

читај повеќе »

И по последната финасиска криза на економијата на САД тие посегнаа по печатење на “нови пари“ - за да се спасат од кашата која ја направиа нивните финансиски институции, кои лакомо давале кредити без реално покритие ...

1 comment:

Anonymous said...

DOBRO KAZANO BATKA.

Blog Archive

Site Meter