Search This Blog

Thursday, October 16, 2008

Имаме ли децентрализација ... државата од јавната потрошувачка троши 94 проценти, а општините само 6 отсто ...

Општините во Охрид на семинар се пожалија дека Македонија е најцентрализирана држава во пошироката околина ...

читај повеќе »

  • многу од општините се блокирани со долгови уште од минатитите градоначалници ... 17 општини се со константно блокирани сметки ...
  • се фаворизираат општини кои се позиција - во однос на оние каде власта е опозиција ...
  • државата од јавната потрошувачка троши 94 проценти, а општините само 6 отсто ...
  • парите што доаѓаат во оптините само се трансферираат во школите, градинките, музеиите ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter