Search This Blog

Wednesday, October 01, 2008

Продажбата на велешка топилница поништена ... во судски процес ...

Во судски процес - поништена е приватизацијата на велешката топилница каде се избра партнер со 40 % помала понуда самно заради помала гаранција од 100 евра ... очито е дека ова ке ги зарадува велешките екологисти ...

читај повеќе »
  • Тендерот се водел со многу неправилности, стои во решението на повисокиот суд.
  • Решението доаѓа откако пред повеќе од три месеци турски „Јалим“ се жалеше за неправилности во текот на продажбата. Оваа компанија беше дисквалификувана оти им фалеле 100 евра во депозитот од 1 милион за да можат да учествуваат на тендерот.
  • Турците, кои понудија да ја исечат топилницата и на нејзино место да градат трговски центри, најавија дека доколку има нов тендер, повторно ќе се обидат да купат фабриката.

No comments:

Blog Archive

Site Meter