Search This Blog

Saturday, October 18, 2008

Дефицит на демократијата во Грција ... Павле Васкопулос ...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/mk/c/c6/RainbowPartyLogoGreek.jpg http://tbn0.google.com/images?q=tbn:CtX55lfa5T1A1M:http://star.dnevnik.com.mk/izdanija/2181/5064.jpg

Дефицит на демократијата во Грција ... вака Павле Васкопулос од Виножито ја дефинира состојбата со малцинските права во Грција ... како црна дупка на демократијата и почитување на човековите и малцински права во Европа ... Тој ова прашање се спрема повторно да го покрене во Советот на Европа, заедно со сите снимки од малтретирањето на жителите на Забрдени ...

читај повеќе »

За приведувањето на МК новинари од полицијата, со образложение дека снимале воени инсталации и објекти, Васкопулос вели дека не е вистина ... прво на снимките на МК новинари немало такви ... второ во местото нема воени инсталации и објекти ...

Павле Васкопулос е херој на нашет време ... човек треба да има огомна храброст и воља во една “хистерична Грција“ - да се бори со гандиевски методи против “теророт“ на грчката држава и политика ...

- Виножито повторно го загорчува животот на грчките политичари ...

1 comment:

Anonymous said...

Posebno ako se gleda videoto so negovoto intervju so poveketo grcki Tv stanici,grcive se "zakon" ,unikat.Da mozea ke go obesat.

Blog Archive

Site Meter