Search This Blog

Friday, October 31, 2008

Јонагол ... ресенска кралица на јаболката ...

За мој појам “ресенскиот јонагол“ е кралица на јаболката од МК поднебје ... има прекрасен вкус ... малку киселкаст малку благ ... лесно го вари стомакот ... кората не е тешка за стомакот ... има и карактеристичен мирис ... јаболка полн погодок ... најдобра е сега овој и наредниот месец ...

читај повеќе »

Јонаголд е сорта на јаболко која е хибрид помеѓу сортите Златен Делишес и Јонатан. Ова јаболко е големо и слатко со тенка лупка.

Од другите сорти на јаболка, добра е и “муцо“ ... понекогаш “чаделот“ занае да изненади ... “ајдарет“ е сорта која најдолго време трае и треба да се јаде по нова година ... “грејмисмит“ ... е одличен за пита ... “мело-розе“ - истотака знае да изненади со квалитетот ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter