Search This Blog

Friday, October 17, 2008

In Vino Veritas! ... Вино-Скоп 2008 ...

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/-1Large-1.jpg?t=1224263762

Втора година по ред во Скопје непосредно покрај кејот се организира фестивал на виното “Вино-Скоп 2008“ ...

читај повеќе »

Сношти бев да снимам како Скопје тажи за Тоше ... Се изненадив дека некој не размислил за денот на почетокот на овогодишниот “Вино-Скоп 2008“ ... имено воопшто не беше вкусно на едно место да има два настани ... едниот траорен со палењето на свеќи и тажење по саканиот Тоше ... а другиот во принцип весел настан каде во виното се бара вистината ...а со виното оди веселбата и смејата, радоста ...

Бидејки бев присатен на плоштад сликав и дел од овој настан ... Преку педесетина винарии од МК и една од Истра ... во одлично организирана населба веднаш до камениот мост го славеја виното ... виното се славеше со прикладен џез ... Организацијата на настанот ми се виде на завидно ниво ...

Фестивалот на виното ке трае до недела ... љубителите на доброто вино нема да зажалат ако ги посетат штандовите ... Македонија е голем производител на вино и вакво нешто е добро да се организира и во Скопје - покрај традиционалниот тиквешки гроздобер ...

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/-2Large-1.jpg?t=1224263861

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/-3Large-1.jpg?t=1224263899

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/-4Large-1.jpg?t=1224263929

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/-5Large-1.jpg?t=1224263965

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/-6Large-1.jpg?t=1224263996

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/-7Large-1.jpg?t=1224264024

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/-8Large-1.jpg?t=1224264053

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/-9Large-1.jpg?t=1224264085

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/-10Large-1.jpg?t=1224264114

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/-11Large-1.jpg?t=1224264137

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/-12Large-1.jpg?t=1224264169

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/-13Large-1.jpg?t=1224264229

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/-14Large-1.jpg?t=1224264262

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/-15Large-1.jpg?t=1224264285

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/-16Large-1.jpg?t=1224264306

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/-17Large-1.jpg?t=1224264343

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/-18Large-1.jpg?t=1224264370

No comments:

Blog Archive

Site Meter