Search This Blog

Sunday, October 12, 2008

Породување на Македонија ... “Многу бабици, килави деца“ ... Кој е резултатот кога пороѓајот трае предолго ...

НСДП и Тито Петковски собраа 20 подписи и го ставија името на дневен ред на Собранието ... Владата ја развлекува седницата ... Што е тоа за што ке расправа Собранието ... нова рамка ... За името има веќе неколку рамки ... двојни и тројни формули ... Стратегија на Претседателот ... програма на Премиерот ...

читај повеќе »

Собранието (Петковски де ...) било загрижено дека со новиот предлог се напаѓа идентитетот ... во услови кога Владата има апсолутно мнозинство во Собраанието - секој отворен разговор во Собранието само ке праќа сигнали до другата страна до каде се нашите лимити и црвени линии ... Повторно му се дава право и можност на Амди Бајрам да решава за нашето име ... беше на лидерската средба стави цвикери и карактеристична насмевка на лицето ... ни се смее во брк на сите и ни вели - јас со пета ке одлучувам за името ако треба ... Рече дека 102,3 % го знае нашето ново име ама нема да ни го каже ... новинарите се отепаја барајки му изјава ... Амди ги продава весниците ...

Во народот се вели “многу бабици килави деца“ ...

Еве и тука ке повторам, бидејки и теоретски и практички сите надлежности и средства за решавање се кај Премиерот ни ... предлагам сите останати да се повлечат од учеството во породувањето на Македонија ... да се остави Премиерот сам да биде бабица ... да ги видиме неговите техники на породување на Македонија ... народот на избори тоа право му го даде и да го почитуваме ...

Колку знам Премиерот има план за породувањето ... да го оставиме со неговиот тим од помошни бабици - нека ја пораѓа Македонија ... добро, тој за крај вели дека народот ке ја пресече папочната врпца ... има само еден проблем нема трудиница која Премиерот би ја пораѓал ... тој стално вели дека Македонија не е доволно отворена, а со тоа спремна за пороѓај ...

Кој е резултатот кога пороѓајот трае предолго ... погодете сами ...

1 comment:

Anonymous said...

Batka,ja utnuvas rabotata nema mnogu babici ima samo dve na Nikola babicata i babicata na ovie tvoite od sds(?)zaedno so svoite satelitcinja,za koi pak ako se soedinat siptarive ke bidat duplo poveke od -sdsmnsdplpldp- a ciganot Bajram sigurno poveke ke se bori za imeto otkolku ovie tvoite,koe e zalosna vistina.Batka Makedonija ne e na poragjanje ima tegobi, ama zatoa vo Mart mesec ke go abortira ona kopileno,onoj de rosaviot gragjaninot Branko,e togas verovatno nema da dobie poprodadena dusa za pretsedatel,pa makar bil i siptar,neli??????????

Blog Archive

Site Meter