Search This Blog

Saturday, October 18, 2008

“Сваког дана у сваком погледу све више и више напредујем“ ...

Омилената изрека на Штимац во филмот Сјећаш ли се Доли Бел - како да е омилена и на нашата Влада - која троши огромни буџетски средства (наши пари ...) за гледајки се во огледело (медиумите ...) автосугестивно ни соопшти дека - таа смета (а ние треба да дознаеме ...) дека “... секој ден во секој поглед се повеќе и повеќе напредува/остварува ...“...

читај повеќе »

Дали ... ВмроДпмне на последните парламентарни избори успеа да ги убеди МК гласачи дека е вистина дека тие - секој ден во секој поглед напредуваат ...

- Меѓу идеализмот и цинизмот ... Билјана Ванковска ... колумна која зборува за опстојувањето во една личност на циникот и на идеалистот ... сместена во едно време поврзана со еден настан ... но пошироко гледано врзана е и со мојот напис ... или само мене така ми изгледа ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter