Search This Blog

Saturday, October 04, 2008

Утешителна награда - укинување на визите ...

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/zivotbezgraniciangliskiLarge.jpg?t=1223116510

На сите ни е јасно дека до драматичен пресврт за решавање на спорот со името нема да дојде ... кај клучните играчи во Македонија и Грција нема расположение за тоа ... јасно е како ден дека до крајот на годината нема да добиеме датум за отпочнување на преговори со ЕУ ...

читај повеќе »

http://volanskopje.blog.com.mk/system/files?file=stop%20za%20vizniot%20rezim%20copy%20%28Medium%29.jpg http://volanskopje.blog.com.mk/system/files?file=za%20urivanje%20na%20site%20dzidovi%20copy%20(Medium).jpg

Затоа ја очекуваме утешната награда укинување на визниот режим со ЕУ ... самото тоа ке представува крупен чекор напред ... Незнам за Вас но јас ке го славам датумот кога повторно ке ми биде овозможено да се чувствувам како граѓанин на Европа ... за мене беше понижување со наведната глава да чекам виза да одам во некоја ЕУ држава ... моето достоинство и дигнитет не ми даваа право да молам за виза ...

http://volanskopje.blog.com.mk/system/files?file=stop%20za%20vizite%20copy%20%28Medium%29.jpg

No comments:

Blog Archive

Site Meter