Search This Blog

Friday, October 03, 2008

Како Вечер ги есапи кумановки ...

http://www.vecer.com.mk/WBStorage/Articles/99D93420898B144796F4D181E28DFDD1.jpg
Вечер во денешниот напис (Кумановки куварици во Ирак и Авганистан) ги третира кумановчани и посебно кумановки - кои одат во Ирак, Авганистан и Џибути ... вели дека за работа во овие земји се заинтересирани и кумановки кои ... работат по 12 часа во кујна и заработуваат по 2.000 долари, што е релативно добра сума во споредба со заработувачката во Македонија. Години наназад кумановци се ангажираат преку иста фирма за да заминат во странство. Меѓу нив најбројни се младите на возраст до 22 години.
Написот е сосема во ред што се однесува во текстуалниот дел ... осем насловот - Кумановки куварици во Ирак и Авганистан, кој подкрепен со сликата на разголена домаќинка во судопер .. имплицира дека кумановки имаат сосема “друга работа“ во овие воени логори ...
За ваквиот однос на реномиран весник, кумановки преку соодветните женски здруженија треба да се побунат ... бедата и немањето работа во земјата ги тера сите да прифаќаат било каква работа во странство ... дури и во земји каде животот е во опаснст ... да подсетиме дваица кумановчани - не се вратија од Ирак ... а Вечер со својот напис т.е. со сликата имплицира дека кумановки имаат сосема други задолженија по воените логори ...

1 comment:

Anonymous said...

Ja obozavam tvojata ironija. "Renomiran vesnik" - me iznasmeja.

Blog Archive

Site Meter