Search This Blog

Monday, October 06, 2008

Грција ја соопшти црвената линија ...

Грците сериозно играат на меѓународната политичка сцена ... ништо не пропуштаат на случајност ... тие преку нивниот амбасадорор Александорс Малјас во Вашингтон ја соопштија црвената линија во врска со преговорите:

читај повеќе »

  • сложено име за сите меѓународни инстанци,
  • промена на уставот и пасошите,
  • резолуцијата на советот за безбедност на ОН ...
Ова амбасадорот Маилс го соопштил одговарајки на прашања на членовите на САД конгресот и сенатот кои ги покриваат Европа, Балканот и Кипар, Mалјас појаснил дека без соодветни гаранции дека евентуалните догоовор ќе се почитува Скопје би можело да се премисли и откако ќе влезе во НАТО И ЕУ повторно да го смени името.

1 comment:

Anonymous said...

AJDE SEGA DA GI VIDIME OVIE LEPOTANIVE OD SDS(?),KAKVA KE E NIVNATA REAKCIJA A I NA ONOJ ROSAVIOT KOJ CEL ZIVOT GO POMINA VO POLITIKATA A NEMAL DO SEGA CVRST POLITICKI STAV,EDNOSTAVNO - PLASTELIN.DA VE VIDAM SEGA MAME VI VASE IZDAJNICKO,DO KADE KE JA SVITKATE TAA KICMA - AKO VOOPSTO JA IMATE.

Blog Archive

Site Meter