Search This Blog

Friday, October 31, 2008

Јапан има 36.276 стогодишници ...

Квалитетот на животот во јапан доведува до тоа да има највеќе стогодишниц ... Окинава ги има највеќе ...

читај повеќе »

  • Јапонците се, најдолговечната нација на светот. Според податоците од Светската здравствена организација (СЗО), очекуваниот животен век во Јапонија е 82,6 години, а по него следат
  • Хонг Конг (82,2),
  • Исланд (81,8),
  • Швајцарија (81,7) и
  • Австралија со 81,2 година.
  • Во Македонија очекуваниот животен век е 72 години за мажите и 77 години за жените.
Која е нивната тајна ?? ... тајната на стогодишниците ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter