Search This Blog

Thursday, October 09, 2008

Наместо профенсионализација - политизација на полицијата ...

Наместо професионализација на полицијата и нејцина децентрализација (кон лоналната самоуправ ..) експертите читајки го новиот предлог закон за внатрешни работи - наоѓаат забелешки дека:

читај повеќе »

  • е создаден за да и' служи на политичката елита ...
  • дозволува полициските кадри да бидат членови на политички партии ...
  • унапредувањето и отпуштањето од полиција не се транспарентни и првенствено се случуваат преку членство во политичка партија ...
  • началниците на полициски станици кои пред своите мандати биле суспендирани поради криминал ...
  • предвремено пензионирање на 2200 полицајци ...

И на блогерајот пред некој ден имавме напис на Најчевска во врска со ... ЗАКОН-от ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ...

Имаше и забележителен напис на А1 сајтот - Што менува новиот закон за полиција?

Од сето произлегува констатацијата дека сите кога ке дојдат на власт најпрвин го менуваат шефот на Полицијата ... првата и особено петата управа ... па се друго ... на ВмроДпмне му замераат дека демек го легализира она што го прави, носејки прилагоден Закон за полиција на претхадно применетите/променетите практики ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter