Search This Blog

Thursday, October 16, 2008

Рамковски ... одработува ли нешто ... може ли сопственик на медиум да има политички став кој ке се промовира во негов медиум ...

Рамковски стана МК медиумски магнат на балкански начин ... доби пари од странски фондови да оформи медиумска куќа “А1„ ... со парите првин направи неколку круга во своите други бизниси ... увезуваше смрзнати кокошки ... ги заврте неколку пати па дури потоа ги вложи во медиумот ... за ова беше казнет од донаторот кој бараше парите да му ги врати назад ...

читај повеќе »

Во меѓувреме Рамковски се зафати со издавање и на два весника ... бидејки е тоа противзаконито - вешто манипулираше одстапувајки го управувањето на некого ... но од авион се гледа кој е вистинскиот сопственик ...

Згора на тоа често го посетуваат инспекции разно разни поради неплатен данок ... поради немање дозвола за градба и платени кумуналии ... поради неплатени обврски кон неговите комитенти ... за инспекторите вели дека се само политички мотивирани ... за комитентите кои бараат пари од него вели дека лажат ... на крај има афера со новинарите кои одкако се побунија дека не се платени се` како што им следува - тој едноставно ги отпушти ... сосема за крај одпушти и главен уредник од еден од неговите весници - бидејки не му се допаднал политичкиот став на главниот уредник ...

Офоири и моќна “Фондација Рамковски“ ... која се бави со пропагирање/величање на македонштината (што воопшто не е лошо ...)... почна со Мисирков и неговото дело ... за најсвежо да се зафати за одбрана на нашето име и негово неменување ... сето тоа го разбирам и е доблесно ...

На последниот митинг на фондацијата во Битола Рамковски оштро го нападна Црвенковски дека тој - Црвенковски да си поднесе оставка поради штетната улога во преговорите ...

Најмалку сакам да го бранам Црвенковски ... тука ми е друго поентата ... ако неможе главен уредник да има политички став ... може ли сопственик на медиум да има политички став кој ке се промовира во негов медиум ... За една ваква слична ситуација ЕУ припрема директива да ги ослободи медиумите од нивните сопственици и нивното “уредување“ во нивните медиуми ...

На крај јавно ке запрашам Рамковски да не одработува нешто ... ??

1 comment:

Anonymous said...

Pa ne e mnogu daleku od vistinata za Crvenkovski ovoj Ramkovski a zasto da nema politicki stav pa batkava e gazda a EU ako ima muda da go skroti onoj Berluskoni kako primer,pa posle da sprema direktivi a za ona prasanje dali odrabotuva nesto,pa verovatno ali odrabotkata e mnogu korisna,neli???

Blog Archive

Site Meter