Search This Blog

Thursday, October 02, 2008

Се навестуваат брзи предвремени парламентарни избори во Грција ... Спорот за името и изборите во Грција ...

Имато Македонија т.е. решавањето на спорот за името меѓу Грција и Македонија - во врска со нашето име ... беше една од главните теми на последните предвремени парламентарни избори во Македонија ... изборите уверливо ги доби партијата која цврсто застана во одбрана на нашето име ...

читај повеќе »

Сите информации говорат дека во Грција е можно брзо распишување на предвремени парламентарни избори ... Како што се навестува некакво приближување на некакво решение на спорот - така владеачката партија во Грција бега ... го одложува проблемот со предвремени избори ...

Верувам дека и во Грција власта ке ја добие партијата која тврдо ке састане на својот став ... а тоа е дека Македонија со користењето на името јасно изреазува територијални претензии ... претендирајки и на право на историјата на античка Македонија ...

Ако и таму како и кај нас се угради референдум за ова прашање - до спогодбено решение тешко дека некојпат ке дојде ...

1 comment:

Anonymous said...

Na Grcija voopsto ne i se brza. A zosto i bi i se brzalo? Pa taa e vo EU i vo NATO

Blog Archive

Site Meter