Search This Blog

Wednesday, October 01, 2008

Костовски само планира ... градбата тешко му оди ...

http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/C904298A10E26A42A3E2376784BFFDCA.jpg

Одкако дојде на функцијата Градоначалник, Костовски најави многу планови - но реализацијата тешко му одеше ... ништо што е покрупна инвестиција за градот не ја почна и заврши во својот мандат ...

читај повеќе »

  • Вистина, бргу по по почетокот на својот мандат го пушти во употреба мостот кај железничка станица ... но проектот беше започнат од Пенов .. Костовски тука само ловориките ги собра ...
  • Булевар Словенечка е изграден во ерата на Костовски - но и овој проект го почнаа градоначалникот пред него ... вистина тука малку повеќе се потруди ...
  • Еве еден обичен надвозник кај Континетал не може да биде изграден за мандат од четири години ...
  • Иако Пенов ја почна спорската сала Борис Трајковски - Костовски немаше сили да ја заврши и а одстапи на Владата ...
  • Испланира транвај ... но пари бара од ЕУ фондовите ...
  • Градскиот превоз е лош ... нема нови автобуси ...
  • Такси превозот никако да влегне во некаква регулатива која ке се почитува од сите ...
  • Крупните зафати по улиците каснат ...
  • Ветуваше уредувањето на кејот на Вардар во функција на враќање на живоотот на Вардар ... враќање на градските плажи на Вардар ... сега по привршувањето на неговата донација црквата „Пресвета Богородица“... планира со пари на градот да го уреди просторот пред црквата, каде предвидува мал паркинг ... но ке гради нов плоштад ... Новиот плоштад ќе се поврзе со кејот на Вардар со скалила, со што ќе се создаде единствено место каде што скопјани ќе можат да го поминуваат слободното време. Проектот е завршен, а за реализацијата се чека ребаланс на буџетот. ... потегот од Камениот мост до зградата на МАНУ да биде уреден со плажи, кафулиња, фонтани и скалила кон реката. На кејот ќе има и клупи, зеленило и пешачки патеки кои ќе ги привлечат скопјани кон реката.
Плажи пред црква - дали се вистинско и соодветно решение ... башка тука никојпат немало плажи ...

1 comment:

Anonymous said...

Koj kej na Vardar koj bakraci be decko,pa Vardar preku leto voda nema ni do kolena.

Blog Archive

Site Meter