Search This Blog

Tuesday, October 07, 2008

“Витези“ на четвртастиот стол ...

http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/19F6309BCBB9B3418EE6F7EC24DCF585.jpg
Ја гледам сликава од утрината ... си велам, ова се нашите “витези“, но овојпат на четвртаст стол ... тоа е нашата политичка елита која во наше име, поради гласовите што сме им ги дале - треба да пресечат ... наместо мечевите пред нив стојат пенкалца и по некое мало тетратче ... чаша вода, кафе без ратлук ...
Што се договорија ... дека ништо не се договориле ... за ништото недоговорено примаат највисоки плати од народните пари ...
Зошто не се договорија ... Очито е дека кај сите нив има различни појдовни интереси ... а интересите нели го вртат светот ... најважното на сите нас обични смртници е да проникнеме кој за какви интереси се бори ...
Ако треба да го бараме кривецот меѓу овие што седат на четвртастата маса ... во врска со нашите политички и економски проблеми - се лажете ... виновникот е во гласачкото ливче ... во неговото заокружување ...како беше она заслужуваме онаква власт каква сме избрале ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter