Search This Blog

Monday, October 27, 2008

Мирка Велиновска удри по владата на Груевски ...

На стоте дена од оваа Влада - Мирка Велиновска удри остро по владата на РМ во денешниот напис во Нова Македонија ... Бандитизмот ја порази преродбата ...

читај повеќе »

 • По безмалку сто дена работа и со мандат од сништата, на Никола Груевски некако не му оди како што треба. Има апсолутно мнозинство во Собранието. Има обезбедено и Бадентерово и двотретинско, па, сепак, тој нов сооднос на политичките сили не се преточи во реално видлив успех. На ниту едно поле!
 • Иако е апсолутен фаворит со недостижно висок рејтинг, иако истура големи пари за промоција на владините проекти, на планот на пропагандата, тој и неговиот тим губат со службен резултат од македонската виртуелна опозиција.
 • Македонија нема надворешна политика
 • Груевски отстапи пред мафијата
 • ... на планот на судството и борбата со високите форми на криминал, Владата на Груевски потфрли катастрофално.
 • Продолжува да функционира врската, протекцијата на релацијата судија-полицаец-политичар.
 • Остануваат поделбата на партиски касти и привилегијата на вработување и кариера со партиска книшка, богатење преку партиски тендери.
 • убавите и целисходни идеи за здравството во функција на осигуреникот-пациент се само мртво сведоштво за почетниот преродбенички ентузијазам.
 • Изолација
 • Зошто нема оставки и сменувања?
 • Груевски се плаши од жестоки дуели
 • Остваруваме рокови, а не суштина

No comments:

Blog Archive

Site Meter