Search This Blog

Saturday, October 11, 2008

Девалвација на Нобеловата награда за мир ... Марти Ахтисари ... Операцијата е успешна, пациентот е мртов ...

http://volanskopje.blog.com.mk/system/files?file=kartanezavisnihdrzavawt7.jpg http://news.bbc.co.uk/olmedia/1940000/images/_1944434_bbc_ahtisaari150.jpg

Таму каде САД ке направеше каша попара од меѓународниот поредок таму трчаше Марти Ахтисари ... правејки мир меѓу завоевојуваните страни - секојпат стоеки на линија на САД интересите ...

читај повеќе »

Не ми е јасно нешто како комисијата за додела на Награда за мир пресудува ... Ахтисари за посредништвото меѓу косоварите и србите беше обвинет дека е виден со неколку куфери кешовина ... сето тоа од заведено во гермаската служба за државна безбедност ... Ахтисари ја легализираше нелегалната војна во Косово т.е. нелегалното и противправното менување на границите на една суверена држава ... држава која живее како протекторат, која никојпат нема да добие шанса за столица во ООН ...

Дали тоа постепено заживува новатиот светски поредок согласно желбите и државните интереси на САД ... за тоа ли се добива нобелова награда за мир ... и види чудо на добиввањето на наградата Ахтисари изјави дека среден предизвик му е Ирак и помирувањето меѓу сунитите и шиитите ... блиску му се и курдите ... а тука некаде му се и авганите ... секаде има прсти на неговите спонзори ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter