Search This Blog

Monday, October 20, 2008

Подароци ... Влада на РМ/Општини на РМ ...

Го следам развојот на случувањата околу набавката на автобусите за Скопје ... Изби спор на линија Град/ЈСП/Влада ... стручната јавност направи анализа дека за Скопје најдобри се современите ниски едноспратни автобуси ... владата запна, “ние даваме пари (како да се навистина нивни парите ... ние/владата ке одлучиме каде ке се потрошат ... уствари не пораката е - ние ке ги потршиме ... ке купиме тоа што сакаме/мислиме дека Ви треба ... подоа како поклон донација ке Ви се дадат ...)...“

читај повеќе »

Го слушав последниот одговор на Костовски кој промовирајки еден автобус од марката Мерцедес како што стручните лица мислат дека му треба на градот рече ... навистина е благородно да се примаат подароци ... спореди со свадбите ... па рече ... никој веќе на свадба не носи подароци, лонци, шерпи, тањири ... луѓето ги прашуваат младите што Ви треба ... а повеќето поклонуваат ПАРИ ... без да се интересираат каде ке бидат тие потрошени ... јасно алудирајки на поклонот на владата со примерот на автобусите ... Оговорот на Боцевски беше градот да се спреми да ја прими донацијата ...

Ваков поклон владата прави и во случајот со клупите и столчињата во школите ... Владата како дел од проектот „Компјутер за секое дете“, ресорното министерство неодамна распиша тендер со кој е планирано да се набават 50.000 клупи и 100.000 столчиња за да може да се вклопат новите компјутери. „Наместо да не' прашаат што ни треба навистина, сега ни се дуплираат клупи и столчиња, бидејќи претходно преку донација комплетно го сменивме инвентарот“ ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter