Search This Blog

Sunday, October 05, 2008

МПЦ прати порака за неменување на името ...

Иако се навестуваше дека МПЦ на црковно-народен собор кој се одржува во Охрид и Струга - на дневен ред ке го има и преименувањето на МПЦ ... т.е. додавање во името Охридска архиепископија ... црквата и соборјаните одлучија дека сега не е време на некакво менување на името на МПЦ ... дури ни преку додавка на името ... колку симболика и на Република Македонија и се предлага додавка на името ...

читај повеќе »

Прашањето не ни дојде на дневен ред, со што немаше промена на името на МПЦ ... Поглаварот во својот поздравен говор сепак спомна дека проблемот со името на РМ влијае во поширокото признавање на МПЦ кај помесните православни цркви ... прати порака дека треба да истраеме како и досега ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter