Search This Blog

Wednesday, October 29, 2008

Правете бекап ...

http://www.greenlightoffice.com/images/EJ074185.jpg

Вчера уклучувајки еден од компјутерите со кои најчесто работам ... ми се појави порака дека треба да го ставам систем дискот ... од сето испадна дека хардот рикнал ...

читај повеќе »

Пораката до сите е правете бекап ... ова ми е прв хард кој ми рикнува во мојата историја од 14 години работење со компјутери ... вообичаено на две до три години ги менувам ... а правам и бекапи но на неклку месеци ...

Предходниот ден додека работеше компјутерот некоја сила ме натера да направам бекап на некои 30 гига со фотографии ... работа од две години ... Сеуште не сум почнал да барам начин како да ги спасам податоците од рикнат хард ... веројатно има ... ако имате интересен предлог или фирма/човек која се бави со такви работи пишете ми коментар ...

Денеска ке ставам нов хард од 500 гига во компјутерот со уште еден надворешен хард исто од 500 гига ... недозволиво за секој кој има податоци во компјутерот да нема бекап ...

http://priceguru.in/wp-content/uploads/2008/04/mypassport_elite_main.jpg http://img.thefind.com/images/VQB7WtYqPY1hGkPhFgaG5PzcgtKS1KJihoySkgIrff3M3MT01GK9xNzEqvw8PaA0VEQ_QN_JwMDAw9gx3NJEz9BML943CgLi9bIK0hkA?m=1&g=2 http://images.pcworld.com/howto/graphics/116995-2209P111_3B.jpg http://www.softplatz.com/shots/31940-80.jpeg http://ai.pricegrabber.com/pi/0/07/05/705067_125.jpg http://a5.vox.com/6a00d09e7bc293be2b00e398cf7ce50002-320pi

1 comment:

Anonymous said...

Би требало да се обидеш со замена на електроника од идентичен таков диск ако можеш да најдеш ист модел. Во добар дел од дефектите на дискот се работи за дефект на елктрониката. Пријател Битола.

Blog Archive

Site Meter