Search This Blog

Thursday, March 20, 2008

Даниел Фрид ... од Македонија (Скопје) ... Daniel Fried

На Грците уште малку им фали за да го прогласат Даниел Фрид за најголем гркомрзец ... си дозволија да прашаат зошто Даниел Фрид се залага да се реши спорот со името ... т.е. зошто е толерантен према барањето на МК страна за осетливоста на МК национален идентитет ... ги заболе ептен ... Тука особено се истакна сталниот поставувач на прашања во врска со Македонија - во Стејт Депарпментот ... кога некој од луѓето во Стејт депарпментот дава изјави ... (Зошто Македонија нема таков таму ...)... кој праша да не случајно Даниел Фрид е роден во Скопје кога толку се залага за МК страна ... изгледа ни жената не му е Гркинка ...

Па френдови Грци изгледа не стигнавте да објавите книга за Фрид како за Саркози од Солун ... или Ви снема од многуте острови ... или едноставно човекот сака да го реши спорот со обострано попуштање на што Вие како светски трговци не сте навикнати ...

Daniel Fried took the oath of office as Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs on May 5, 2005. Before taking the helm of the Bureau of European and Eurasian Affairs, Ambassador Fried served as Special Assistant to the President and Senior Director for European and Eurasian Affairs at the National Security Council since January 22, 2001.

At the White House, he was active in designing U.S. policy on Euroatlantic security, including NATO enlargement and the Russia-NATO relationship.

"Nationalism ... is like cheap alcohol. First it makes you drunk, then it makes you blind, then it kills you."

No comments:

Blog Archive

Site Meter