Search This Blog

Thursday, March 13, 2008

„Нова Република Македонија“

Светските кумови се неуморни во “мисијата“ да не прекрстат ... овојпат на маса е „Нова Република Македонија“ ...

Мене ми личи како некој да сака да не нерече “Нова Република Каледонија“ ... некој навистина се труди од петни жили да не успеат преговорите/разговорите околу името на РМ ... тоа би значело оставње на простор на уште десетина години да се разградува и слабее РМ ... да јача криминалот, корупцијата ... на крај да се створи ситуација на повторна поделба на ова што остана од Македонија ...

Домицилните Албанци се секојпат тука да направат криза за да не не биде ... Еве и “Војводата“ Тачи е тука за истата цел ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter