Search This Blog

Wednesday, March 26, 2008

„Нова Република Македонија“ ... „Република Македонија (Скопје)“ ... репринт ... “Условна Република Македонија“ ...

Сликата “http://www.vecer.com.mk/WBStorage/Articles/AF81F4E5B2054A4EBC1AF5185BE306FF.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Шпекулациите говорат дека Америте претискаат за „Нова Република Македонија“ ...

За ова веќе пишав дека: Мене ми личи како некој да сака да не нерече “Нова Република Каледонија“ ... некој навистина се труди од петни жили да не успеат преговорите/разговорите околу името на РМ ... тоа би значело оставње на простор на уште десетина години да се разградува и слабее РМ ... да јача криминалот, корупцијата ... на крај да се створи ситуација на повторна поделба на ова што остана од Македонија ...

На крај верувам дека се ке заврши на условна покана за нато ... кога е така да се викаме најдобро “Условна Република Македонија“ ... и така сме условени од сите пет страни ...

** Американскиот предлог за името ставен на поканата за НАТО! Грчките весници во САД наведуваат дека Даниел Фрид, минатата недела во Брисел, на Бакојани и Милошоски им ја пренел т.н. нова идеја, која опфаќа меѓународно име: Нова Република Македонија. Но, дури и ако постои согласност за името, понатаму ќе треба да се дискутира и за прашањето за македонскиот идентитет и јазик, пишуваат грчките весници во САД!

No comments:

Blog Archive

Site Meter