Search This Blog

Tuesday, March 18, 2008

Војна во Митровица ...

Сликата “http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/BD6F0C4E2499BD479A7237D5C00733B0.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Сликата “http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/C13CDD6E3F8FBA4593E8948B3E40443A.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Сликата “http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/3F89637294B23C4582D52307848634EB.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Во поделената Митровица веќе неколку дена се води вистинска мала војна ... од една страна меѓу КФОР силите и УМНИК плицијата ... а од друга страна србското становништво од Косовска Митровица ...

Таму на мостот на Ибар пред неколку години беше запрено иселувањето на србите од Косово ... Србите од Митровица се судрија сега со КФОР и УМНИК ... и тоа со автоматско оружје ... Имаше неколку поголеми инциденти и пред тоа на самата граница ... каде се србите ги срушија контролните гранични пунктови на УМНИК и КФОР ... каде Премиерот на сегашно Косово постави табла (заби знаменце ...) дека до тука е Косово ...

Како и да е таму имаме отворена ескалација каде беа повредени десетина војници од полскиот контигент ... кој потоа се повлече ... и сега таму се КФОР со сето наоружување ... Во прашање е територија која е богата со рудни богатства .. Трепча ... и тоа е единствено парче на Косово кое во поголем дел е етничко чисто со србско население а граничи со Србија ...

Ова парче на земја ке биде трајно жариште ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter