Search This Blog

Sunday, March 09, 2008

ПРОЕКТ РАСТКО — МАКЕДОНИЈА

ИМПРЕСУМ

Управителка:
Софија Тренчовска

E-mail: makedonija@rastko.net

Дизајн:
Ненад Петровиќ

Фотографии:
Љупчо Илиевски

Информатички развој:
Михаило Стефановиќ

Продукција:
АстерФест, ТИА Јанус, Сигнет ЦС

Супервизорите:
Зоран Стефановиќ и Горан Тренчовски

Партнер:
Тивериополска филмска алијанса • Tiberiopolian Film Alliance

With new content

...and many others

Regional branches and collections

Projekat Rastko - Makedonija Projekat Rastko - RusijaProjekat Rastko - Drina Projekat Rastko - Kaszebe Projekat Rastko - Slovenija

Projekat Rastko - Gora Projekt Rastko - PolskaProject Rastko - Lusatia Projekat Rastko - Bugarska Projecti Rastko - Shkoder

Projekat Rastko - Banja Luka Projekat Rastko - Kijev-LavovProjekat Rastko Budimpesta - Sentandreja Projekat Rastko-Boka Projekat Rastko Cetinje

Biblioteka kulture Kosova i Metohije Projekat Rastko - Temisvar [kultura i tradicija Srba u Rumuniji]

НЕЛИ Е КРАЈНО ВРЕМЕ МАКЕДОНИЈА ДА ДОБИЕ СЛИЧЕН ВАКОВ ПРОЈЕКТ ПОДПОМОГНАТ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА И ОД МАКЕДОНСКИ ДОНАТОРИ ...

1 comment:

Anonymous said...

Мало појаснување: ова е потполно автономен проект во поглед на концепција и уредување, уште сме на почеток, редакцијата работи во Скопје и Струмица, целиот проект е невладин, непрофитен и волонтерски, се трудиме да застапуваме различни генерации книжевници и научници, ќе претстои и потколекција за малцинските култури во Македонија... Инаку, со сличната идеја конкуриравме пред Министерството пред три години - тие не одбија. Значи, стартуваме потполно независно во поглед на уредувањето. Добро е што за овие три месеци (сајтот го поставивме на 11 декември) имаме 3000 страници материјал, а ќе се развиваме и понатаму, секако, со помош на сите соработници за кои сме отворени, како и Вие. Честито Прочка на Вас и на сите Ваши и наши читатели!

Blog Archive

Site Meter