Search This Blog

Monday, March 17, 2008

Војводата Тачи ... почна да плаче ...

Иако се договорија Владата до НАТО самитот да работи непречено како малцинска Влада ... Со тоа што сите Министерства и Министри ке работат вобичаено ... Тачи инспириран од божемната голема увреда која му ја нанесол Премиерот со “навреда“ во интервјуто на Премиерот за Нетпрес - каде Премиерот рекол дека ДПА, како да работи за некои туѓи интереси на странски држави ... спомнати се Грција, Албанија и Косово ... (потеклото на Тачи всушност и е од Косово ...) ... За какви шпекулации се работи имавме можност да слушнеме од Латас во интервјуто во Јадибурек ...

Тачи им наредил на сите Министри нивни заменици и сите избрани функционери да не доаѓаат на работните места ... се прашувам во случајов дали им наредил и да не примаат плата од МК држава ... ако е така му честитам на одлуката ... но се ми се чини дека како и секојпат бараат само права и се што им следува ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter