Search This Blog

Friday, March 14, 2008

Зошто токму сега ... се објавуваат проектите за спомениците во центарното подрачје ...

Сликата “http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/666A1032E84F194C8B5DA5FC2BD9819C.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Не сум сигурен дека објавувањето на кој дел од центар ке се гради кој споменик - не е дел од некое сценарио ... во ек кога сме во Владина криза ... во криза со преговорите за името ни - кое ни е императив за НАТО и ЕУ интеграциите ... некој си “чешла вуна“ и соопштува на кој ќош ке се гради споменикот на Ченто ... на кој споменикот на Цар Самоил ... и се разбира централното место за Александар Македонски ... Не дека сум против спомениците ... но тајмигот не е баш добро темпиран ... ке ги заборавев спомениците на Даме Груев и Гоце Делчев кои ќе се постават од левата, односно десната страна пред Камениот мост. Ако тука ги додадеме и лавовите на Мостот на Гоце Делчев и повеќето други споменици ... ке заокружиме сите предвидени споменици ... заедно со музејот на воштани фигури ...

Дали сега уште ова ни треба ... уште малку сол во љутите ... Повторувам - дали и ова не е дел од некое сценарио ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter