Search This Blog

Friday, March 21, 2008

Пензионерката Карла Дел Понте ... пее ...

Сега дали Карла Дел Понте убаво пее - незнам ... но пеејки пишува и книга "Лов, јас и воени злосторници" ... каде спомнува дека:

... уште во 2002 укажувала на американската администрација дека е потребно да се покренат обвинителни процеси против лидерите на ОВК. Дел Понте наведува дека со Хашим Тачи седела на иста маса во Охајо, САД, за време на одбележување на пет години од Дејтонскиот мировен договор. Тој и признал дека Албанците вршеле злосторства во текот на војната на Косово, но тврдел дека тоа биле цивили, кои носеле униформи на ОВК.

Касно Карла си ги переш гревовите ...

- ХАШКИ ТРИБУНАЛ

No comments:

Blog Archive

Site Meter