Search This Blog

Monday, March 31, 2008

ЕУ ... Старт на преговори со Македонија ... Брдо кај Крањ во Словенија ...

Сликата “http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/A5A057551B74AE4B813E0D050F012703.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Во општиот галиматиас и трката со времето за НАТО самитот во Букурешт ... каде Македонија треба да прими покана за влез во НАТО ... се разбира воколку се најде излез од спорот за името ни со Грција ... се случи ЕУ собир на Брдо кај Крањ во Словенија ... каде повторно беше на дневен ред солунската агенда во која се гарантира дека земјите од Западен Балкан имаат европска перспектива ...

За Македонија има позитивни сигнали за почеток на преговорите со ЕУ до крајот на оваа година ... со препорака да си ги исполниме домашните работи ... од таканаречениот “бенчмарк“ ... но и да го решиме проблемот со името ... бидејки ветото на Грција и тука не очекува ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter