Search This Blog

Monday, March 24, 2008

Груевски е повторно на тезата дека за името треба да го праша народот ...

Груевки свесен дека од позиција на власт е на голема политича одговорност во врска со прашањето на нашето име ... Тој е на позиција дека не треба да попуштаме ... ако со тоа се губи идентитетот ... притиснат од Америте сака да се оправда преку Референдум на кој ке го праша народот ... Америте и другата Меѓународна ... не го сакаат тоа (тезата повторно е за некои прашања не треба да се прашува народот ...)... и со ова Груевски ризикува да ја изгуби нивната подршка ... а без нив политичката кариера на секој наш политичар е рамна на нула ...

Ке следиме како оваа дилема на Груевски ке заврши ... чинам дека нема да се впушти во ризик да прави референдум ... осем ако не сака да ја заврши политичката кариера ... тој и самиот е доволно стручен во областа на економијата за да си најде за себе егзистенција ... Од друга страна власта е опиум ...

- За Референдумот ... околу името ...
- НАТО го даваме името не го даваме ... Ирелевантноста на проблемот со името ...
- САД ... “кумови“ ... повторно за името

No comments:

Blog Archive

Site Meter