Search This Blog

Tuesday, March 25, 2008

9 години како престанав да чадам цигари ...

Денеска се навршуваат 9 години од почетокот на НАТО бомбардирањето ... стаписан од една таква одлука на НАТО кој во 21 век почна да бомбардира држава во Европа ... во знак на личен револт и протест - почнав од тој дена да не пушам цигари ...

Верувам дека е ова единствен случај на изразување на протест ... за него досега знаев само јас и оние кои ме прашуваа од кога сум престанал да пушам цигари ... Оној кој престанува да пуши цигари знае колкава е битката со заразата ... со табако зависноста ...

У бомбардовању је погунуло око 2.000 цивила. Највише погинулих било је у нападима на путнички воз код Грделице 12. априла (11), на колону албанских избеглица на Косову 14. априла (75), на зграду РТС-а у Београду 23. априла (16), на Сурдулицу 28. априла (16), на путнички аутобус код места Лужани 1. маја (23), на Ниш касетним бомбама 7. маја (20), и на крају најтежи напад на цивиле, 14. маја на другу колону албанских избеглица крај Призрена, са 87 мртвих.

No comments:

Blog Archive

Site Meter