Search This Blog

Thursday, March 20, 2008

Америте силно ја притискаат и Грција ...

Во политиката се‘ се менува смо интересите се вечни ... Интерес на САД е да ја види Македонија во НАТО и затоа силно ја притиска Грција ... и тааа да попушти во нешто во спорот за името на РМ ... Грција веќе попушти - се согласи во нашето име да се содржи зборот Македонија ... се очекува да попушти и во употребата на зборот Македониец и Македонско ... и ете ке се најде компромисот ...

Бакојани се сретна со Груевски ... Бакојани се среќава утре со Милошоски ... Фрид е трн во окото на грците ... Се спрема средба на највисоко ниво меѓу Грција и Македонија ... Не е чудо по сето ова и Владата во Грција да се најде во позиција на нестабилност ... како и нашата ... Владеачката партија владее со многу тесно мнозинство во Грција ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter