Search This Blog

Friday, March 14, 2008

СДСМ ако биде поканета ке влезе во Влада на широка коалиција ...

СДСМ е спремна да влезе во Влада на широка коалиција ... по напуштањето на ДПА ... Влада во која би партиципирале четирте најголеми партии ... ВМРО-ДПМНЕ ... СДСМ ... ДУИ и ДПА ... со платформа да се направи компромис за името - за да се обезбеди прием во НАТО и започнат преговори со ЕУ ... да се припремат нови избори ...

Се покажа дека партиите од албанскиот блок се несигрни политички партнери ... тие си имаат своја заедничка агенда ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter