Search This Blog

Saturday, March 15, 2008

Коха диторе ... реклама на А1 ... на албански ... Koha Ditore

Која е потребата на Koha Ditore ... познат дневен весник од Косово - да се рекламира на А1 кој е на Македонски јазик ... Што со ова Koha Ditore сака да ни порача ... Пред малку ја слушав рекламата на А1 - која оди на Албански јазик со превод на МК ... Која е пораката ... на кого му се обраќа ...

Koha Ditore (English: Daily Time) is a daily newspaper from Kosovo. It is published by Koha Group and is owned by politician Veton Surroi's sister Flaka Surroi. Veton Surroi owned the newspaper until recently, but gave up on it ever since he started his political career within the ORA reformist party.

2 comments:

Anonymous said...

Се работи за македонско издание кое не е истото со косовското. Функционира слично како Шпиц. Рекламата се обраќа на оние гледачи на А1 кои може да читаат албански. Имаш проблем со тоа што слушаш албански со превод на А1?

Anonymous said...

Има проблем исто толку колку што имаат Албанците да слушаат Македонски, па бараат се некакви права и се нешто им е скратено. А ти имаш проблем да стоиш на Македонска химна и под Македонско знаме или мора да биде химна и знаме на друга држава (Албанија)Па дури и во Косово имаат различно знаме

Blog Archive

Site Meter