Search This Blog

Wednesday, March 19, 2008

Сто тениски терени ...

Агенцијата за млади и спорт само што ја заврши акцијата на сто фискултурни сали по школите во МК (за кои како најважно да беше како ке бидат обоени ...) се зафаќа со нова идеја сто тениски терени во Македонија ... Полека се напуштаат колективните и масовни спортови ки се фаворизираа до сега како Фудбал, Кошарка, Ракомет, Одбојка ...

По “ин“ се сега индивидуалните спортови како тенисот и голфот да речеме ... На големо се зборува за градба на повеќе голф терени низ Македонија ... но колку знам до сега не е изграден ниту еден ... На сцена се сега олихарсите и нивните фамилии ... па мора луѓето некаде да се забавуваат и да спортуваат т.е. да се покажуваат ...

Инаку се напушта концептот и на синдикалниот туризам ... се оди на ексклузивниот ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter