Search This Blog

Wednesday, March 12, 2008

Интернет посетеност ... на сајтови во МК ...

Вечер исфрли дека се најчитан МК дневен медиум на интернет ... извор alexa.com ...

КОИ МЕДИУМИ НАЈМНОГУ СЕ ЧИТААТ НА ИНТЕРНЕТ
1. ВЕЧЕР
2. ВЕСТ
3. ДНЕВНИК
4. А1
5. УТРИНСКИ ВЕСНИК

Кои се 15 најчитани интернет сајтови во Македонија
1. idividi.com.mk
2. on.net.mk
3. kajgana.com
4. tocka.com.mk
5. t-mobile.com.mk
6. zazabava.com
7. blog.com.mk
8. kadevecer.com.mk
9. badijala.com
10. vecer.com.mk
11. vest.com.mk
12. dnevnik.com.mk
13. a1.com.mk
14. 365.com.mk
15. utrinskivesnik.com.mk

Иако себе не се сметам за стручњак за интернет сепак појдов на јајтот на alexa.com ... за да ги проверам податоците кои ги наведува Вечер ... Има сто интернет сајтови кои се поредени во табела од 1 до сто ...

Прв е неприкосновено сајтот на Google ... но ме изненади второто место Hi5 ... сајт за дружење ... следуваат Yahoo! ... YouTube ... ...

Второто големо изненадување ми беше кога видов дека за најпосетен МК сајт е прогласен Prijateli.com.mk ... повторно сајт за дружење ?? ... зада потоа следи Idividi.com.mk ... Следат Wikipedia и Blogger.com ... кој е пред On.net.mk ...

Високи се местата на форумите кои се пред дневните весници ... Kajgana.com ... Следи Tocka.com.mk ... (сајт кој е подполна непознаница ... за мене де ...) ... следи високо место за T-mobile.com.mk истотака изненадување за мене ... па Zazabava.com ... и потоа да дојде Blog.com.mk ... порталот на популарниот Блогерај ...

Следат Kadevecer.com.mk ... незнаев дека е толку популарен овој сајт ... Badijala.com ... не сум по форумите и не ни знаев за овој форум ...

Vecer.com.mk е прв сајт од дневниот печат ... следи Вест ... за веднаш по него да дојде сајтот на Sts. Cyril and Methodius University of Skopje ... што покажува дека младите и студентите се најчестите посетители на интернет ...

Следат Дневник ... A1 ТВ ...

Високо е сајтот за огласување за кој не ни знаев дека постои ... Pazar3.com.mk ... потоа следи 365.com.mk ... Utrinski.com.mk ...

3jam.com сајт за праќање пораки ... незнаев за сајтов ... ImageVenue hosting ... како што незнаев ни за ова место каде може да се подигне фотка на интернет ... Photobucket image hosting and photo sharing ...

МТ Нет ... дури тука е сајтот на МТ нет ... Flickr ... ImageShack ...

Македонска Музичка Мрежа ... незнаев дека е толку популарен овој сајт ... Deviantart.com ... Motika.com.mk ... Македонски спорт ... Време ... Taratur.com ... Rezultati.com

Не го гледам никаде пред некој ден исфалениот сајт (http://prijava.ads.gov.mk) ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter