Search This Blog

Tuesday, March 11, 2008

Во Грција кружат три сценарија ... за нашето име ...

Три можни сценарија за нашето име кружат во Грција во врска со името на нашата држава ... сите три се неповолни за нас ...

- првото сценарио е да се најде решение за спорот за името пред одржувањето на самитот на НАТО во Букурешт на 2 април ... во овој случај ке мора да ги проголтаме новите барања на Грција - кои ни ги достави преговарачот ...

- второто сценарио е во случај Македонија да не попушти под црвената линија ... која сама си ја постави ... во тој случај нема да има прием во НАТО ...

- третото сценарио ... за кое веројатно се залага новиот посредник за името ... САД ... Македонија да добие условна покана ... во која би стоело дека во одредено време треба да го реши проблемот со името ...

- Нимиц - “добар адвокат“ ...
- НАТО го даваме името не го даваме ... Ирелевантноста на проблемот со името ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter