Search This Blog

Thursday, March 06, 2008

Европски лидери ... ама во невработеност ...

Едно време МК се гордееше дека е европски лидер за ова ... за она ... дека е “оаза на мирот“ ...

Виенскиот економски институт - вели дека не само што - сега сме европски лидери на невработеност - туку дека и во наредните десет години ке го држиме тој примат ... Колку гордо звучи “лидери во невработеност“ ... барем во нешто сме први во ЕУ ... Го боли уво некого за ова ... Мислам не ... Уште Глигоров на времето во едено интервју рече ... “... од денеска натаму работникот сам треба да се грижи да си најде работа и да си ја храни фамилијата - тоа не е веќе обврска на државата ...“ Проклетството на невработеноста во МК веќе 18 години само се зголемува .... нема ни стагнација ... линијата на невработените е во стален посраст ...

До кога бе ??!

No comments:

Blog Archive

Site Meter