Search This Blog

Saturday, March 29, 2008

„Блог-записи“ ... бидна

Сликата “http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/Large.jpg?t=1206728018” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.
БлогКнигите ...
http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/Publika1namalena.jpg?t=1206728130
Публика ...
http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/BlogeripisatelidelLarge.jpg?t=1206728189
Ем блогери ем писатели ...
Сликата “http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/-Large.jpg?t=1206728259” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.
Публика ...
Сликата “http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/IzdavaciDomakinLarge.jpg?t=1206728340” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.
Домаќинот и Издавачот ...
Сликата “http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/PromotoriLarge.jpg?t=1206728409” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.
Промоторите ...
Сликата “http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/NovinariLarge.jpg?t=1206728556” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.
Новинари на работа ...
Сликата “http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/Publika2Large.jpg?t=1206728682” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.
Публика ...
Сликата “http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/-Large-1.jpg?t=1206728753” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.
Надвор беше убав ден ...
(воколку сакате сликите да ги видите поголеми кликнете со десен клик на сликата)
- Блогери Писатели ...

14 македонски блогери промовираа печатени книги
metamorphosis-28.03.2008.

** Настанот го отвори директорот на библиотеката Филип Петровски, додека свое видување за случувањето дадоа уредникот на „Блогерај“, Сашо Мацановски-Трендо и Дарко Булдиоски од Центарот за нови медиуми. Актерката Јелена Мијатовиќ прочита избрани постови од сите 14 блогери, за публиката да се запознае со стилот кој го негува секој од нив. Постовите на блогерите се во форма на раскази, лични видувања на разни теми, патописи и прозни дела. Поради нивната популарност помеѓу блогерите, како и поради нивната оригиналност, постовите на овие 14 блогери се избрани и обединети во една блог едиција и издадени од страна на издавачката куќа „Аквариус пет“. Сите 14 книги се во Б6 формат, а нивната содржина се простира на 60-120 страници.
** Посетеноста на настанот беше изненадувачки голема, а публиката скоро го преполни холот на Библиотеката. Беа изложени повеќе копии од книгите на блогерите, кои оттука можеа да се купат по цена од 100 денари.

No comments:

Blog Archive

Site Meter