Search This Blog

Sunday, March 16, 2008

Блогот не бил медиум ...

Поголемиот дел на меинстрим новинарите и дел од стручната јаввност не сакат да признаат дека во одредени ситуации како на примет падот на кулите близначки и сега експлозиите во тирана блоговите се на врвот на медиум листата ... бидејки за неколку минути по кататрофалните случувања во интернет просторот ја имаме веста од повеќе блог извори ... Некои од нив сметаат дека “Блоговите се ѓубре?

Еве видете на блогот на sting EYE на постот ТРАГЕДИЈА КАЈ ВОРА - ТИРАНА ... ја имаме комплетната вест од прва рака - вистинско граѓанско новинарство ... па сега некој повторно нека каже дека блогот не е медиум - Латас на пример, кој сигурен сум користи блог извори за своите медиуми ... но не ги есапи блогерите ...

- БЛОГЕРИ vs. МК НОВИНАРИ ... трет дел

No comments:

Blog Archive

Site Meter