Search This Blog

Saturday, September 13, 2008

Gay J. McDougall во Грција “во потрага“ по Македонско, Турско и Ромско малцинство ...

По задача на ООН Gay J. McDougall од 8 до 16 Септември ке испитува дали во Грција има Македонско, Турско и Ромско малцинство ... од Август 2005 година таа е прв независен експерт за малцински прашања во ООН ... In August 2005, Ms. McDougall was named the first United Nations Independent Expert on Minority Issues. Тука видете го CV-то на Gay J. McDougall ...
Дали е ова одмаздата на САД дипломатијата за ветото во Букурешт ??! ... ке се десли ли пресврт во историјата на егзодусот на популарно наречените “егејци“ од грчкиот дел на Македонија ... дали нејзиниот извештај ке биде подлога за расправа во Советот за безбедност или на Генералното собрание на ООН ... би сакал да биде ... во еден пост порано најавив вакво можно сценарио ... каде САД ке ја засили потрагата по МК малцинство во Грција ... за тоа ке пишуваат независните интелектуалци и белосветските весници од висок ранк (особено во Њујорк и Вашингтон ...)

No comments:

Blog Archive

Site Meter