Search This Blog

Tuesday, September 30, 2008

Културен аутсорсинг ... Македонија потврдува дека е музикална ...

Неколку компании во програмерскиот бизнис успешно се бават со програмерски аутсорсинг ...

читај повеќе »

Од скоро и во културата имаме неколку компании кои се бават со културен аутсорсинг ... претежно во музиката ... неколку приватни компании прават аранжмани за музички композиции кои се нарачани од странство - од ЦрнаГора, Косово, Србија, Хрватска ... Влатко Стефановски гостувоа во неколку странски проекти ...

Има и една францунско македонска компанија која се бави со аутсорсинг на музика во сериозниот дел на музиката - оркестарската ... имено во рамките на радио Скопје закупена е долната голема сала за снимање ... донесена е врвна опрема ... одбрани се музичари, претежно од помладиот состав и веќе година дена по нарачка на французинот изведуваат дела и делови од дела - кои портоа се употребуваат во филмската индустрија или како музичка подлога за било што ... деновиве истиот французин се увери дека имаме и добар хор и по направената проба од педесетина хористи веќе направи нарачка за неколку снимања ...

Македонија потврдува дека е музикална ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter