Search This Blog

Thursday, September 04, 2008

Планира ли Владата на РМ во целиот мандат да “го решава“ спорот со Грција ... ??

Во Програмата од 100 чекори на ВмроДпмне ... која стана програма на Владата на Груевски - се дава под кои услови ВмроДпмне и како ке го решава спорот со името ... но никаде не стои рок до кога ке биде решен спорот со името ...

Груевски е перманентно скептичен во врска со името дека ке се најде решение, дури најави дека Владата има план б), како да ја развива Македонија без НАТО и ЕУ ... Ова го потврдува и Министерот Милошески - завчера најави дека спорот за името со Грција ќе биде едно од прашањата со кое владата ќе се занимава во претстојниот четиригодишен мандат. ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter