Search This Blog

Monday, September 01, 2008

Либија доби 5 милијарди долари - колонијална одштета од Италија ...

Владите на Италија и на Либија конечно се договорија за колонијалната одштета што треба да ја плати Италија во наредните 25 години ... Италија годишно ке двои 200 милиони долари за колонијална одштета преку инвестиции во инфраструктурни проекти.

читај повеќе »

Либија беше окупирана од страна на Италија во 1911 година пред да стане нејзина колонија во триесеттите години на минатиот век. Поранешната отоманска територија стана независна држава во 1951 година.

No comments:

Blog Archive

Site Meter