Search This Blog

Monday, September 22, 2008

Македонија на европско ... кошаркарско, разбира се ... браво момци и благодарам ...

http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/5F925B4B5CDECD499B5573E21CF4CCE9.jpg http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/7CD4938984DE18458899A8F21FCAB091.jpg

Мојот најомилен спорт - кошарка повторно е во мода ... МК кошаркари се пласираа на европско со само еден странец (еден ама врееден ...) ... Балканските простори особено простерите на некогашна ЈУ се простор на колективните спортови ... тоа особено важи за кошарката ... Србија, Хрватска па и Словенија кои се веќе велесили во ЕУ кошарката ... Македонија, Босна и Црна Гора се на пат тоа да станат ...

читај повеќе »

Браво и благодарам момци, уживајте во вашиот успех секоја чест ... Ред е во МК да се створи барем една екипа која во Јадранската лига ке има успех ... сега имаме и сала ... Кавадарци, Струмица, Гевгелија, Битола, Куманово, Велес, Охрид, Гостивар се потенцијални центри на кошарката поради доволно големите сали ... Кошарката може да стане спорт во кој МК ке има успех ... на секое ќоше има кошеви и децата уште од возраст на градинка вежбаат за да станат идни НБА звезди ...

Фали јака средношколска и универзитетска лига ... се разбира се треба да почне од осмолетите/кои се веќе деветолетки де ... универзитетите особено оние приватните треба да бидат јаки спонзори на по еден клуб ... ем ке се рекламираат, ем ке придонесуваат за спортот ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter