Search This Blog

Saturday, September 13, 2008

Доматите повторно на цена ...

Деновиве во струмичко домати ни за лек ... нормално цената од 5 денари рипна над десет денари ...

читај повеќе »

Извоз оди за Бугарија, Грција и Романија - кои одкако ке стават свои етикети ги пласираат во ЕУ или ги преработуваат во својата конзервна индустрија и повторно извезуваат во ЕУ ... Нашата преработувачка индустрија ке остане со кратки ракави ... сега тие се тие што се бунат заради недостигот на домати ... Квалитетот на струмачките домати никојпат подобар ... Кога ке се сведе се - оваа сезона повторно добро ке поминат производителите на раноградинарски култури ... и треба добро да поминат ... трудот под пластеникот е голем ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter