Search This Blog

Tuesday, September 23, 2008

ССМ, замислете ке штрајкува ...

ССМ најавува штрајк за Октомври ... причини се кратењето на работничките права со новиот закон за работни односи и немање на дијалог со владата ... замислите си ке штрајкуваат ...

читај повеќе »

Синдикатите во самостојан Македонија се обрукаа ... толку ниско ниво на синдикална борба нема во ниедна демократска држава ... си дозволија да бидат налепници на едната или другата партија ... шуруваа со партиите губејки ја моќта ... владите континуирано ги слабеаа синдикатите, ги растураа, ги раскаруваа и успејаа од осамостојувањето навака да нема ниеден сериозен штрајк на синдикатите ... осем еднаш или двапати во образованието и судството ...

Видите само како се тресе Грција, Франција - кога синдикатот најавува и спроведува синдикална борба - Штрајк ... но така ни треба ... ние сеирџиски се однесуваме кон нашите права на синдикална борба ... синдикалните лидери се залутани во Синдикатите - си тераат лична лукративна корист ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter