Search This Blog

Monday, September 01, 2008

Во дежела само 4,2 отсто невработени - од вкупно расположливата работна сила.

Словенија граби напред ... има најмала стапка на невработеност од сите соседни земји ... Бројот на вработени во Словенија достигнува скоро еден милион ...

читај повеќе »

Словенија има нешто малку над 2 милиона жители, одприлика колку и Македонија ... се повеќе луѓе знам што се одселуваат во Словенија ... не се работи само за градежници - туку за стручни луѓе во областа на природните науки и медицината, кои во релативно блиска Словенија наоѓаат сигурност за својата егзистенција ... Нашиот број на вработени е под 700.000 ... да не го спомнуваме БДП - то во Словенија и Македонија - ептен ке се разочараме ...

Зошто Словенија не ни модел за нашиот економски подем ... ??

No comments:

Blog Archive

Site Meter